Indulás:

2018. május 22-én, Budapestről

A túra alapötlete:

Megemlékezés a Nagyháború  magyar hőseiről. 

A túra figyelemfelkeltő célja:

 Figyelem felhívás a kerékpáros biztonságos közlekedésre az Egészséges életmód jelentőségére, a sportolás fontossága, a környezetvédelem betartásának szükségességére.

Mottó:

“Egy a célunk: a Béke! Éljünk békében – Soha többé háborút!”

Röviden a túráról:
Útvonal: Budapest-Salgótarján-Eger-Miskolc-Nyíregyháza-Debrecen-Békéscsaba -Szolnok-Kecskemét-Békéscsaba-Szeged- Szekszárd-Pécs-Zalaegerszeg-Szombathely-Győr-Veszprém-Tatbánya-Székesfehérvár

A túra célja:

  • Megemlékezést lezáró országos béke túra.
  • A magyarországi első világháborús, – a centenárium alkalmából felújított  – I.vh-s emlékműinél, temetőiben béketáblák, békefák állítása illetve  koszorúk és feliratos nemzeti szalagok elhelyezése a  megemlékezés virágai képében.
  • A közlekedési roadshow-val felhívni a figyelmet a biztonságos kerékpáros közlekedés fontosságára, fókuszálva  a gyermekekre.
  • Majd 10.000 gyermek próbálta ki a KRESZ pályát, ismerkedett a KRESZ táblákkal, forgatta meg a szerencsekereket.
  • A fókusz a békén van, így állítva tükröt a háború borzalmainak.

Programok melyek kísérték a túrát:

Protokoll programok: a megyeszékhelyek polgármestereivel való találkozó.
Sajtóprogram: a televízió és rádió interjúk, riportok a minden nagy városban.

Békeprogram: 2010. Országos békefa ültetési program békefáinak „feltáblázása” – ahol megsemmisült, új ültetési program és táblázás is. Első Világháborús program: Koszorúzás az országban több mint 230 I. vh-s emlékhely, temető került felújításra. A helyi objektumok előtti tisztelgés a város vezetőinek társaságában.

Roadshow: Országos Baleset megelőző program Gyermek és Felnőtt történelmi és közlekedésbiztonsági vetélkedő
Első világháborús emlékest: A megyeszékhelyek kijelölt kulturális helyiségében tartottuk, 17 órai kezdettel – a „Bringázz az egészségért” az egészséges életmód előadást. 19 órakor a „Soha többé háborút” Első világháborús emlékestet filmvetítéssel, élménybeszámolóval, fotó kiállítással.

Fogadtatás:

Megérkezés az Országház főlépcsőjéhez. Parlament alelnöke, Jakab István úr fogad, barátok, támogatok és a média nagyszámú jelenlétében. A Magyarok Békekönyvébe történő bejegyzés után a túra jelképének útjára engedése egy hófehér békegalamb képében.

Hírességek:

  • Jakab István Parlament alelnöke
  • Magyar Külügyminisztérium
  • Nemzetpolitikai Államtitkárság
  • Regőczy László
  • Orlik Zoltán
Scroll to Top