Indulás:

Eger 2008.08.13. 8.00-óra, jelképes indulás Habis László Polgármester Úr vár a Dobó téren. A túra tiszteletére közösen bringázunk egyet, majd elindulok Budapest irányába.
2008. 08.14. – Budapest – Béke tér – Ünnepélyes indulás. A Béke téren, az Alpolgármester Úr, Tv, sajtó média és Bodor Ádám, László János és lelkes szimpatizánsok jelenlétében indulok a Nyugat-Európai túrámra.

A túra alapötlete:

2004. március 11-e csütörtök reggelén a madridi terrortámadáskor 10 robbanás történt, négy vonat szerelvénynél. Az érintett vonatok mind azonos vonalon haladtak, ugyanabba az irányba Alcalá de Henaresés Madrid Atocha állomás között. A robbantásokban 191 ember meghalt és 1800-an megsérültek.

A túra figyelemfelhívó célja:

Célunk, az egészséges életmód a természet védelme, a sport, a kerékpározás szeretetének megismertetése. Szeretném  elérni azt is, hogy e Békés Európa – amiért demonstrálunk -, mindenkinek azonos esélyeket biztosító államok társadalma lenne.

Mottó:

„A madridi merénylet áldozatainak emlékére”

Röviden a túráról:

Úti terv: Eger (HU) –  Budapest (HU) – Rohonc (A) – Velence (I) –  Milánó (I) – Korzika (Fr) – Marseille (Fr) – Barcelona (E) – Madrid (E) – Lisszabon (P)

A túra célja:

  • Atocha pályaudvari terror támadás áldozatainak emlékére kerékpároztam Lisszabonig.
  • Túrám során az utamba eső települések polgármesteri hivatalainak nagy részét felkerestem és hírt vittem a Magyarországról, kultúránkról, nevezetességeinkről.
  • Madridban az áldozatok emlékművénél a magyar Nagykövetség és a madridi Polgármesteri hivatal delegáltjaival elhelyeztem a megemlékezés virágait. 

Programok melyek kísérték a túrát:

Látogatás a barcelonai konzulátuson. A Főkonzul úr vezetésével és kalauzolásával (stílszerűen) kerékpáros városnézés következett. Madridban érkezésünk közvetlenül a magyar Nagykövetség épülete.Megbeszéljük a programot a Főkonzul asszonnyal, majd a Nagykövet Asszony beír az Békekönyvembe és tekerek a városházához.  Onnan az Atocha pályaudvarhoz megyünk az emlékműhöz.
Kísérőinkkel együtt, jelképesen elhelyezzük az Magyarországról hozott koszorút (azért jelképes elhelyezés, mert az emlékműhöz semmilyen virágot, vagy koszorút nem szabad elhelyezni), a fotózás után elvesszük, és végleges helyére szállítjuk. Lisszabon a következő állomás ahol a Nagykövet úr vendégszeretetét élvezzük.

Fogadtatás:

Budapestre érkeztem a 13. kerületi Béke térre ahol a polgármester, a sajtó, a barátok és a család várt.

Scroll to Top